Innehållsdeklaration

INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Glycerine (Glycerin, ekologiskt ursprung) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Propanediol (Propanediol, naturligt ursprung) Fuktgivande och fuktbindande med skönt len konsistens. Naturlig ersättning för propylenglykol.
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Cetearyl Alcohol (Cetylstearylalkohol, naturligt ursprung) Mjukgörande och skyddande blandning av naturliga fettalkoholer.
Cera alba (Bivax, ekologiskt) Renat vitt bivax som skyddar och mjukar upp huden utan att täppa till porerna.
Allantoin (Allantoin) Sammandragande och fuktbevarande ämne. Sägs minska irritation i huden från andra ämnen.
Cetyl Alcohol (Cetylalkohol, naturligt ursprung) Naturlig fettalkohol från palmitinsyra. Mjukgörande och skyddande.
Phenoxyethanol (Fenoxietanol) Konserveringsmedel
Cetearyl Glucoside (Cetearylglukos, naturligt ursprung) Fuktbevarande emulgeringsmedel från naturligt socker och kokosfett.
Ethylhexylglycerin (Etylhexylglycerin) Hjälpkonservering
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar krämens oljor från att härskna.
Helianthus annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
Parfum (Parfym) Mild och härlig doft av ros.
Citronellol (Citronellol) Ett av doftämnena i parfymen.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Glycerine (Glycerin, ekologiskt ursprung) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Propanediol (Propanediol, naturligt ursprung) Fuktgivande och fuktbindande med skönt len konsistens. Naturlig ersättning för propylenglykol.
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Cetearyl Alcohol (Cetylstearylalkohol, naturligt ursprung) Mjukgörande och skyddande blandning av naturliga fettalkoholer.
Cera alba (Bivax, ekologiskt) Renat vitt bivax som skyddar och mjukar upp huden utan att täppa till porerna.
Allantoin (Allantoin) Sammandragande och fuktbevarande ämne. Sägs minska irritation i huden från andra ämnen.
Cetyl Alcohol (Cetylalkohol, naturligt ursprung) Naturlig fettalkohol från palmitinsyra. Mjukgörande och skyddande.
Phenoxyethanol (Fenoxietanol) Konserveringsmedel
Cetearyl Glucoside (Cetearylglukos, naturligt ursprung) Fuktbevarande emulgeringsmedel från naturligt socker och kokosfett.
Ethylhexylglycerin (Etylhexylglycerin) Hjälpkonservering
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar krämens oljor från att härskna.
Helianthus annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Butyrospermum parkii Seed Butter (Sheasmör, ekologiskt) Naturlig hudvård med långa anor. Skyddar huden mot uttorkning och är bra för torr och fjällig hud.
Glycerin (Glycerin, ekologiskt ursprung) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Cetearyl Alcohol (Cetylstearylalkohol, naturligt ursprung) Mjukgörande och skyddande blandning av naturliga fettalkoholer.
Allantoin (Allantoin) Sammandragande och fuktbevarande ämne. Sägs minska irritation i huden från andra ämnen.
Cetyl Alcohol (Cetylalkohol, naturligt ursprung) Naturlig fettalkohol från palmitinsyra. Mjukgörande och skyddande.
Cera alba (Bivax, ekologiskt) Renat vitt bivax som skyddar och mjukar upp huden utan att täppa till porerna.
Phenoxyethanol (Fenoxietanol) Konserveringsmedel.
Cetearyl Glucoside (Cetearylglukosid, naturligt ursprung) Fuktbevarande emulgeringsmedel från naturligt socker och kokosfett.
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar krämens oljor från att härskna.
Retinyl Palmitate (A-vitamin) Ett av de mest verksamma och djupverkande vitaminerna som används inom hudvård. Bidrar till att hålla huden len och jämn.
Caprylic/Capric Triglyceride (Triglycerider av kapryl- och kaprinsyra, naturligt ursprung) Mjukgörande och fuktbevarande triglycerider.
Helianthus annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
Ethylhexylglycerin (Etylhexylglycerin) Konserveringsmedel.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Butyrospermum parkii Seed Butter (Sheasmör, ekologiskt) Naturlig hudvård med långa anor. Skyddar huden mot uttorkning och är bra för torr och fjällig hud.
Glycerine (Glycerin, ekologiskt ursprung) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Cetearyl Alcohol (Cetylstearylalkohol, naturligt ursprung) Mjukgörande och skyddande blandning av naturliga fettalkoholer.
Allantoin (Allantoin) Sammandragande och fuktbevarande ämne. Sägs minska irritation i huden från andra ämnen.
Cera alba (Bivax, ekologiskt) Renat vitt bivax som skyddar och mjukar upp huden utan att täppa till porerna.
Cetyl Alcohol (Cetylalkohol, naturligt ursprung) Naturlig fettalkohol från palmitinsyra. Mjukgörande och skyddande.
Phenoxyethanol (Fenoxietanol) Konserveringsmedel.
Cetearyl Glucoside (Cetearylglukosid, naturligt ursprung) Fuktbevarande emulgeringsmedel från naturligt socker och kokosfett.
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar krämens oljor från att härskna.
Citric Acid (Citronsyra) Främst sammandragande och återfuktande, samt något peelande.
Retinyl Palmitate (A-vitamin) Ett av de mest verksamma och djupverkande vitaminerna som används inom hudvård. Bidrar till att hålla huden len och jämn.
Caprylic/Capric Triglyceride (Triglycerider av kapryl- och kaprinsyra, naturligt ursprung) Mjukgörande och fuktbevarande triglycerider.
Helianthus annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
Glycolic Acid (Glykolsyra) Djupverkande AHA-syra som kan stimulera celltillväxt och kollagenproduktion.
Ethylhexylglycerin (Etylhexylglycerin) Konserveringsmedel.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Glycerine (Glycerin, ekologiskt) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Glycol Distearate (Etylenglykol-distearat)
Lauramide DEA (Lauryldietanolamin)
Cocoamidopropyl Betain (Cocamidopropylbetain)
Kombination av tvättaktiva ämnen framställda av naturliga råvaror. Godkänd av naturskyddsföreningen.
C14-22 Alkylalcohol (Alkylalkohol)
C12-20 Alkylglucoside (Alkylglukosid)
Emulgeringsmedel framställt av vegetabiliska råvaror.
Oryza sativa Oil (Riskliolja, naturlig) Mjukgörande och skyddande olja från riskli, rik på antioxidanter.
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Allantoin (Allantoin) Sammandragande och fuktbevarande ämne. Sägs minska irritation i huden från andra ämnen.
Xanthan Gum (Xantangummi, naturligt) Naturligt xantangummi är främst en konsistensgivare men också fuktbevarande och skyddande.
Cetyl Alcohol (Cetylalkohol, naturligt ursprung) Naturlig fettalkohol från palmitinsyra. Mjukgörande och skyddande.
Glyceryl Caprylate (Glycerylkaprylat, naturligt ursprung) Milt och hudvänligt ämne som fungerar fuktgivande, återfettande och hjälper till att konservera krämen.
Sodium Levulinate (Natriumlevulinat, ekologiskt ursprung) Naturlig organisk syra som stabiliserar hudens pH-värde. Ger också en konserverande effekt.
Sodium Anisate (Natriumanisat, ekologiskt ursprung) Naturlig organisk syra som stabiliserar hudens pH-värde. Ger också en konserverande effekt.
Lactic Acid (Mjölksyra, naturlig) Stabiliserar krämens pH-värde.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Aqua (Vatten, naturligt) Vatten renat från tungmetaller
Glycerine (Glycerin, ekologiskt) Beprövat mjukgörande och fuktighetsbevarande ämne
Alcohol Denat. (Etanol, naturlig, och denatoniumbensoat) Alkohol verkar kylande och sammandragande på huden. Den har också en kortvarig antiseptisk verkan till dess att den avdunstat.
All sprit som säljs i Sverige som inte är till för att drickas måste vara denaturerad, i detta fall med denatoniumbensoat.
Panthenol (Provitamin B) Vitamin som dessutom binder fukt och är en antioxidant.
Phenoxyethanol (Fenoxietanol) Konserveringsmedel.
Potassium Alum (Alun, naturligt) Naturligt mineral som använts som sammandragande och blodstillande medel sedan antiken. Även surgörande och milt antiseptiskt.
Ethylhexylglycerin (Etylhexylglycerin) Konserveringsmedel.
Parfum (Parfym) Mild och härlig doft av ros.
Citronellol (Citronellol) Ett av doftämnena i parfymen.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Oryza sativa Oil (Riskliolja, naturlig) Mjukgörande och skyddande olja från riskli, rik på antioxidanter.
MIPA-Laureth Sulfate (MIPA-laurylsulfat)
Laureth-4 (Laureth-4)
Cocoamide DEA (Cocamid-dietanolamin)
Kombination av tvättaktiva ämnen.
Mentha x piperita Oil (Pepparmyntsolja, ekologisk) Eterisk olja av pepparmynta har en stimulerande frisk doft som verkar kylande och koncentrationshöjande.
Mentha piparascens Oil (Japanmynta, ekologisk) Eterisk olja av japanmynta ger en frisk doft och verkar uppiggande.
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar krämens oljor från att härskna.
Helianthus annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
Limonen, Linalol Naturligt förekommande doftämnen i pepparmynta och japanmynta som måste anges separat.
INCI (svenskt namn) Förklaring
Argania Spinosa Kernel Oil (Arganolja, ekologisk) Mjukgörande och skyddande olja från arganträdets nötter, rik på omättade fettsyror och naturliga antioxidanter.
Simondsia chinensis Seed Oil (Jojobaolja, ekologisk) Fuktbindande olja (eg. flytande vax) som binder fukt, skyddar huden och verkar balanserande på talgproduktionen.
Squalane (Squalane, naturligt) Vegetabiliskt squalane verkar fuktbevarande och mjukgörande. Kraftfull antioxidant som skyddar mot skador från UV-strålning och fria radikaler.
Brassica napus Seed Oil (Rapsolja, ekologisk) Bra olja för torr och irriterad hud som absorberas snabbt.
Tocopheryl Acetate (E-vitaminacetat, naturligt ursprung) Stabiliserad form av E-vitamin som aktiveras i huden. Viktigt anti-ageämne tack vare dess antioxidativa egenskaper.
Helianthus Annuus Seed Oil (Solrosolja, naturlig) Används för att lösa E-vitaminet.
Tocopherol (E-vitamin, naturligt ursprung) Närande för huden och en antioxidant. Skyddar serumets oljor från att härskna.
Retinyl Palmitate (A-vitamin) Ett av de mest verksamma och djupverkande vitaminerna som används inom hudvård. Bidrar till att hålla huden len och jämn.
Caprylic/Capric Triglyceride (Triglycerider av kapryl- och kaprinsyra, naturlig) Mjukgörande och återfuktande triglycerider som absorberas lätt av huden och hjälper upptaget av andra fettlösliga ämnen.
Zea Mays Oil (Majsolja, naturlig) Majsolja används för att lösa karotinet.
Beta-Carotene (Betakaroten) Förstadium till A-vitamin och omvandlas i kroppen vid behov. Antioxidant som skyddar mot skador av UVA-strålning.